WAKKERE WEGWERPERS

Image

De Wakkere Wegwerpers is een campagne waarmee we samen met de Plastic Soup Surfer basisschoolleerlingen via actief burgerschap afvalscheiding op hun school mogelijk lieten maken

Image

Afvalscheiden is op scholen niet centraal geregeld. Minder dan 10% van de scholen doet het terwijl het zo belangrijk is. Hergebruik en verminderen zou de norm moeten zijn voor een duurzame toekomst. Afval scheiden is de tastbare manier om leerlingen dat te leren.

Afval scheiden moet eens en voor altijd goed geregeld worden. Als ‘Wakkere Wegwerper’ krijgen kinderen zelf het heft in handen. Door leerlingen zelf hun burgemeesters te laten benaderen kunnen ze direct invloed uitoefenen. Het resultaat zien ze terug in gescheiden afvalbakken in de klas en een nieuw duurzaam gedrag in de klas.


BEKIJK DE VIDEO

Komende september is de Plastic Soup Surfer op Wakkere Wegwerp tour op een standup paddleboard/windsurfboard. Hij peddelt en windsurft in tweeënhalve week van Maastricht naar Schiermonnikoog (550km).

Onderweg ontmoet hij wetenschappers, politici, plasticrecyclers, verpakkingsbedrijven én vaart hij langs misschien wel jullie school!

De Plastic Soup Surfer vertelt op school over activisme en waarom Nederland ‘Wakkere Wegwerpers’ nodig heeft. En geeft leerlingen een concrete manier om hun actieve burgerschap in de praktijk te brengen.

Image

VERSPREID GOEIE ACTIES WAAR NEDERLAND BLIJ VAN WORDT

DEEL


Deel de goeie acties van ons land viaen meld je aan voor onze happy actiemail:


  HELP


  Sommige initiatieven van ons land zitten te springen om jouw hulp. Soms met centjes, soms met handjes, en soms met een beetje tijd. Bekijk ze hier.


  TIP


  Ben of ken jij een initiatief dat ons land groener en grootser maakt, en dat het verdient om meer aandacht te krijgen? Tip ons hier.


  DONEER


  Dankzij maandelijkse bijdragen van jullie kunnen we groene burgerinitiatieven onafhankelijk én gratis blijven helpen. Help jij ons een jaartje? Dat kan al voor een klein bedragje per maand.