WAKKERE WEGWERPERS

Image

De Wakkere Wegwerpers is een campagne waarmee we samen met de Plastic Soup Surfer basisschoolleerlingen via actief burgerschap afvalscheiding op hun school mogelijk lieten maken

Image

Afvalscheiden is op scholen niet centraal geregeld. Minder dan 10% van de scholen doet het terwijl het zo belangrijk is. Hergebruik en verminderen zou de norm moeten zijn voor een duurzame toekomst. Afval scheiden is de tastbare manier om leerlingen dat te leren.

Afval scheiden moet eens en voor altijd goed geregeld worden. Als ‘Wakkere Wegwerper’ krijgen kinderen zelf het heft in handen. Door leerlingen zelf hun burgemeesters te laten benaderen kunnen ze direct invloed uitoefenen. Het resultaat zien ze terug in gescheiden afvalbakken in de klas en een nieuw duurzaam gedrag in de klas.


BEKIJK DE VIDEO

 

Komende september is de Plastic Soup Surfer op Wakkere Wegwerp tour op een standup paddleboard/windsurfboard. Hij peddelt en windsurft in tweeënhalve week van Maastricht naar Schiermonnikoog (550km).

Onderweg ontmoet hij wetenschappers, politici, plasticrecyclers, verpakkingsbedrijven én vaart hij langs misschien wel jullie school!

De Plastic Soup Surfer vertelt op school over activisme en waarom Nederland ‘Wakkere Wegwerpers’ nodig heeft. En geeft leerlingen een concrete manier om hun actieve burgerschap in de praktijk te brengen.

STEUN ONS EEN JAARTJE

Met positieve video's helpen we duurzame initiatieven van ons land gratis aan meer bekendheid. Dankzij maandelijkse bijdragen van jullie kunnen we onafhankelijk blijven werken. Help jij ons ook een jaartje? Dat kan al voor een klein bedragje per maand.


DEEL POSITIEVE BERICHTEN

deel onze video's op:

meld je aan voor de happy actiemail: