JAARVERSLAG 2020

Hoewel we net als veel anderen het dramajaar 2020 zo snel mogelijk willen vergeten, was het voor The Happy Activist eigenlijk helemaal geen slecht jaar. Juist in 2020 hadden mensen behoefte aan een dagelijkse dosis positiviteit, en een laagdrempelig handelingsperspectief om in tijden dat ze zelf niet zoveel omhanden hebben, juist iets te doen voor een ander of voor de planeet.

Hieronder geven we een verslag welke initiatieven we in 2020 aan meer aandacht geholpen hebben, welke acties we zijn gestart en hoe we zijn gegroeid afgelopen jaar.

STEUN ONS EEN JAARTJE

Met positieve video's helpen we duurzame initiatieven van ons land gratis aan meer bekendheid. Dankzij maandelijkse bijdragen van jullie kunnen we onafhankelijk blijven werken. Help jij ons ook een jaartje? Dat kan al voor een klein bedragje per maand.


134 INITIATIEVEN GEHOLPEN

In 2020 hebben we deze 134 Nederlandse initiatieven geholpen aan meer aandacht


11 GOEIE ACTIES GESTART

In 2020 hebben we samen met anderen deze 11 goeie acties ontwikkeld

FEBRUARI: KICKSTART EEN GROENER NEDERLAND


Samen met Greenchoice maakten we een serie video's over de duurzame initiateven waarvoor hun klanten kunnen sparen in het Greenchoice spaarprogramma.

MAART: CORONA COMPASSIE


In Maart begonnen we samen met een heleboel goeie initiatieven die rondom de corona crisis opkwamen. We verzamelden en deelden wekelijks alle sociale en duurzame initiateven en acties rondom corona.

APRIL: KRAAK DE CRISIS


Kraak de Crisis was een supertof iniiatief waarbij mensen werden uitgenodigd om een vernieuwend idee te ontwikkelen om sterker uit de coronacrisis te komen. Wij hielpen ze door ze regelmatig extra aandacht te geven.

MEI: WEERSTAND HAMSTEREN


Samen met Dr. Goodfood van Nature and More ontwikkelden we Weerstand Hamsteren, een programma waarin we lieten zien hoe je door de juiste voedig prima je weerstand kan onderhouden. En waarom je dus het beste dat kan hamsteren in plaats van WC papier. 

JUNI: MAAK ME TROTS KLM


We maakten een kortlopende campagne om mensen aan KLM te laten beloven dat ze hun tegoedbonnen niet zouden inruilen voor geld terug, als KLM in ruil daarvoor meer duurzame maatregelen zou nemen.

JULI: DE DEUGD VAN TEGENWOORDIG


Samen met de Duurzame Jonge 100 zetten we 25 jonge duurzame koplopers in de schijnwerpers in onze duurzame poppenkast

JULI: WAKKERE WEGWERPERS


Samen met de Plastic Soup Surfer ontwikkelden we een campagne om basisschool leerlingen via actief burgerschap de middelen te geven om bij hun burgemeester om gescheiden afvalinzameling voor hun school te pleiten.

SEPTEMBER: SCHAPKAARTJES


Voor PLUS supermarkt zochten we samen met onze achterban een duurzame oplossing voor de miljoenen plastic schapkaartjes die ze niet meer nodig hadden

OKTOBER: SAMEN SNELLER DUURZAAM


Samen met Urgenda maakten we een serie video's over duurzame initiatieven die op hun Samen Sneller Duurzaam platform staan.

NOVEMBER: 8000 FIETSBANDEN


Voor The Bin en Swapfiets zochten we samen met onze achterban een duurzame bestemming voor zo'n 8000 fietsbanden die overtollig waren bij Swapfiets

NOVEMBER: GOEIE ZWARTE VRIJDAG


Gedurende Black Friday maakten we een verzameling van winkels en organisaties die iets slims deden om van Zarte Vrijdag een Groene Vrijdag te maken

DECEMBER: OPERATIE BROODCLIPJE


Samen met verpakkers en supermarkten onderzoeken we of we de plastic clipjes aan broodzakken kunnen vervangen door clipjes van gerecycled karton 

GROEI PUBLIEK

In 2020 zijn we flink gegroeid met veel meer volgers en bereik


Volgers social media


0

Groei volgers per week


0

E-mail abonnees


0

Gem. berichtbereik


0

Help jij ons om komend jaar verder te groeien en zo nog meer duurzame initiatieven gratis aan meer bekendheid te helpen?


STEUN ONS EEN JAARTJE