Image

STEM OP HET VERGEET-MIJ-NIETJE ALS ONZE NATIONALE BLOEM


zodat we de natuur niet meer vergeten

Elk land schijnt een nationale bloem te hebben. Maar wij nog niet. Daarom organiseert het programma Vroege Vogels van BNN Vara een nationale bloemverkiezing.

Da’s allemaal leuk, maar in deze tijd van intensieve landbouw en stikstofoverschotten zijn er een heleboel Nederlandse bloemen aan het uitsterven.

Om al deze langzaam verdwijnende bloemen niet te vergeten willen we daarom samen met jou zorgen dat het Vergeet-mij-nietje onze nationale bloem wordt. Zodat deze inheemse bloem er landelijk voor kan zorgen dat we de bloemen én de rest van de natuur niet vergeten. 

Vind jij dat ook een goed idee, geef het Vergeet-mij-nietje dan ook jouw stem. 

Image

DE STEMBUS IS GESLOTEN


Bedankt alle stemmers! We hebben samen 1.450 stemmen verzameld voor het Vergeet-Mij-Nietje. Deze overhandigen we op 11 mei aan de Vroege Vogels om mee te dingen naar de nominatie. Die wordt in hun uitzending van 14 Mei bekend gemaakt.

We houden je op de hoogte!Image

ONZE VERGETEN BLOEMEN

Door intensieve landbouw en een toenemende hoveelheid stikstof in de lucht leggen steeds meer Nederlandse bloemen het loodje, zoals je in deze Natuurcrisisgids van Greenpeace kan zien. We zetten er hier een aantal op een rijtje.

Zodat ze niet vergeten worden. 

Valkruid


Image

Rozenkransje


Image

Witte Snavelbies


Image

Kruipbrem


Image

Klokjesgentiaan


Image

Beenbreek


Image
Image