Image

Deel een video van jouw inlevermoment en help zo statiegeld op blikjes aan meer bekendheid

Image
Image
Image
Image
Image

1

Maak een video waarop je een blikje in de recycle automaat stopt


2

Deel je video op je socials met #blikvanger


Image

We hebben meer Blikvangers nodig: mensen die het nieuws van statiegeld op blikjes helpen verspreiden.

Want sinds de invoering van statiegeld op plastic flesjes is het aantal plastic flesjes in het zwerfafval met ruim 60% gedaald.

Met deze actie willen we zorgen dat dit ook met blikjes gaat gebeuren. Daarnaast: hoe meer blik we samen inzamelen, hoe meer nieuwe blikjes daar weer van gemaakt kunnen worden. 

Word dus ook Blikvanger en help het statiegeld op blikjes aan meer bekendheid.

DEZE ACTIE DOEN WE SAMEN MET:

Image

Statiegeld Nederland


In Nederland worden jaarlijks meer dan 600 miljoen grote plastic flessen, 900 miljoen kleine plastic flessen en ruim 2,5 miljard blikjes op de markt gebracht. Statiegeld Nederland is verantwoordelijk voor het statiegeldsysteem op plastic flessen en blik. Wij streven naar meer gerecycled materiaal en minder afval in de natuur. Ons doel is om 90% van de statiegeldplichtige producten weer in te nemen en daarmee een bijdrage te leveren aan een schoner Nederland. Samen kunnen we die doelstelling halen!

Image

Stichting Go Clean


GoClean Nederland staat voor een datagerichte aanpak van het zwerfafval. Wij monitoren het zwerfafval en analyseren de feitelijke data die dat oplevert. Dit levert inzichten op die tot maatregelen leiden, van lokaal tot landelijk.
GoClean heeft zich van oudsher ingezet om uitbreiding van statiegeld te realiseren door samen te werken met andere organisaties. We willen graag dat nog meer mensen weten dat er nu ook op drankblikjes statiegeld zit. Deze actie van de Happy Activist steunen wij daarom in het bijzonder.
Een goeie actie van
Image
Image
Image