Bescherm een berm met dit Beschermde Bermbord

Het eerste Beschermde Berm-bord stond enkele weken langs de oprit naar de A65 in Oisterwijk. Een trigger voor passerende automobilisten om bewuster om te gaan met de welbekende groene strook langs de weg. Het bord is ontwikkeld door een team creatieven en gedragsexperts van bureau Fama Volat. Frans Kapteijns, vrijwillig boswachter voor Natuurmonumenten en ZwerfAfvalPakker, is ambassadeur van de eerste Beschermde Berm en beaamt: ‘Het wordt tijd dat de berm, het leefgebied van veel planten en dieren, niet langer een dumpplek is voor allerlei soorten zwerfafval. Die bewustwording breng ik graag mee op gang.’ Om de potentie van de interventie verder te verkennen, daarom de oproep: welke gemeente of provincie komt ook op voor de natuur en roept de volgende Beschermde Berm uit?