31 AUGUSTUS TOT 16 SEPTEMBER 2020

Welkom bij deze sneak preview van de Wakkere Wegwerpers, een campagne van de Plastic Soup Surfer en The Happy Activist, waarin basisschoolleerlingen via actief burgerschap afvalscheiding op hun school mogelijk kunnen maken

Afvalscheiden is op scholen niet centraal geregeld. Minder dan 10% van de scholen doet het terwijl het zo belangrijk is. Hergebruik en verminderen zou de norm moeten zijn voor een duurzame toekomst. Afval scheiden is de
tastbare manier om leerlingen dat te leren.

Afval scheiden moet eens en voor altijd goed geregeld worden. Als ‘Wakkere Wegwerper’ krijgen kinderen zelf het heft in handen. Door leerlingen zelf hun burgemeesters te laten benaderen kunnen ze direct invloed uitoefenen. Het resultaat zien ze terug in gescheiden afvalbakken in de klas en een nieuw duurzaam gedrag in de klas.

Komende september is de Plastic Soup Surfer op Wakkere Wegwerp tour op een standup paddleboard/windsurfboard. Hij peddelt en windsurft in tweeënhalve week van Maastricht naar Schiermonnikoog (550km).

Onderweg ontmoet hij wetenschappers, politici, plasticrecyclers, verpakkingsbedrijven én vaart hij langs misschien wel jullie school!

De Plastic Soup Surfer vertelt op school over activisme en waarom Nederland ‘Wakkere Wegwerpers’ nodig heeft. En geeft leerlingen een concrete manier om hun actieve burgerschap in de praktijk te brengen.

Voor meer informatie download de flyer

MELD JOUW SCHOOL AAN

De deelname van jullie school aan de Wakkere Wegwerpers-campagne in het kader van actief burgerschap kan van alles zijn: bijvoorbeeld een vlog, rap, TikTok-dansje, wave of een email op rijm aan de Burgemeester. Verzin het maar!

We maken een actiesite met inspiratie voor activiteiten, achtergrondinformatie en links naar lesmateriaal. De kinderen kunnen na de tour actief blijven met hun input om gescheiden afvalinzameling mogelijk te maken op lokaal niveau.

 

WIL JOUW SCHOOL:

  • overstappen op gescheiden afvalinzameling

  • invulling geven aan een actief burgerschap door zo creatief mogelijk de aandacht van de burgemeester te trekken met jullie oproep

  • aangeven dat jullie al een voorloper zijn

 

Meld je dan hieronder aan:

HOU ME OP DE HOOGTE

Ben je geen school, maar wil je wel graag op de hoogte worden gehouden van onze campagne?

Meld je dan hieronder aan:

X