De jeugd heeft de toekomst, zeggen ze. Maar dan zou het wel fijn zijn als er nog een toekomst is. En omdat Den Haag milieu en klimaat totaal niet serieus lijkt te nemen, moeten we zelf onze toekomst maar veilig stellen.

In Frankrijk beloofden tienduizenden studenten afgelopen jaar plechtig niet voor een vervuilend bedrijf te gaan werken. In hun Wake Up Call for the Environment vroegen ze andere landen dit initiatief over te nemen.

Bij deze dus.

Vanaf 10 maart, de dag van de landelijke Klimaatmars, gaan we studenten in Nederland oproepen collectief wakker te worden (wake up call, snap je?) en plechtig te beloven te kiezen voor een bedrijf dat hun maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus neemt. Een effectieve manier om te laten zien dat er genoeg maatschappelijk draagkracht is voor een ambitieus én eerlijk klimaatbeleid.

Positieve oproep voor meer duurzaamheid
In Nederland komt het grootste deel van de C02-uitstoot door bedrijven als Shell, Tata Steel, Chemelot, Yara en energiecentrales. Het is tijd dat niet alleen wij, maar bedrijven gaan veranderen. In Frankrijk werd er gestreden voor een boycot van de vervuilende industrie, maar hier denken wij dat een positievere oproep beter werkt. Vandaar dat we studenten in Nederland oproepen om te beloven dat ze gaan werken bij bedrijven die duurzaam zijn en de wereld een stukje beter willen maken.

Help jij mee?

Op onze oproep om me te helpen hebben we superveel aanmeldingen gehad de afgelopen week. We gaan daaruit een mooi team samenstellen. Wat we nog altijd kunnen gebruiken zijn mensen die WAKKER willen helpen verspreiden. Wil jij daarbij helpen? Stuur ons dan een mailtje.

Superdank alvast!

Annabella Rijksen en Matthijs Jaspers

Frequently Asked Question: Is het betaald werk?

Antwoord: Nee, we doen dit allemaal voor goeie Karma en een plekje op de site én in de hemel (voor wie dat wil)

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Annabella

Deel deze pagina:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin