PLANT EEN MAAIMENIETJE

MaaiMeNietjes zijn vrolijke bordjes die bloemen en planten redden van de maaimachines van de gemeente. En zo zorgen voor meer biodiversiteit in de buurt. Ze zijn vorig jaar in het leven geroepen door Natuurmonumenten, en inmiddels maken steeds meer mensen ze zelf en ziet je overal in openbare perkjes en parken. Wij helpen deze vrolijke actie graag door de MaaiMeNietjes van ons land te verzamelen en te delen met iedereen.

Image

ZELF EEN MAAIMENIETJE MAKEN?


Op deze handige pagina van Natuurmonumenten wordt stap voor stap uitgelegd hoe ook jij in een handomdraai je eigen MaaiMeNietje maakt en zo de lokale bloemen kan beschermen.

En daarnaast is er deze PDF met een toolkit om de mooiste MaaiMeNietjes te maken 


DE MAAIMENIETJES ZIJN EEN INITIATIEF VAN


Image Image

MAAIMENIETJES IN NEDERLAND


Image
@d3zzy91
Image

@annelottesotinevos

Image
@instaloes1973
Image
bloeiendnieuwegein
Image
devrolijkenote
Image
Fam van Seters
Image
jarcotx
Image
lego_masterrrr
Image
noelbertels_lettervreter
Image

Suzanne Verbeek

Image

Partij voor de Dieren UtrechtHeb jij ook een tof MaaiMeNietje gemaakt? Mail ons je foto en wij delen 'm met de rest van Nederland!

Image

VERSPREID GOEIE ACTIES WAAR NEDERLAND BLIJ VAN WORDT

DEEL


Deel de goeie acties van ons land via

en meld je aan voor onze happy actiemail:


  HELP


  Sommige initiatieven van ons land zitten te springen om jouw hulp. Soms met centjes, soms met handjes, en soms met een beetje tijd. Bekijk ze hier.


  TIP


  Ben of ken jij een initiatief dat ons land groener en grootser maakt, en dat het verdient om meer aandacht te krijgen? Tip ons hier.


  DONEER


  Dankzij maandelijkse bijdragen van jullie kunnen we groene burgerinitiatieven onafhankelijk én gratis blijven helpen. Help jij ons een jaartje? Dat kan al voor een klein bedragje per maand.