VRIENDELIJKE VONKJES VAN COMPASSIE IN AUSTRALIE

In tijden van nood leer je je echte vrienden kennen. Dat is ook het geval in het door bosbranden geteisterde Australië, waar steeds meer mensen opstaan om elkaar een helpende hand bieden. Hieronder verzamelen we de mooiste lichtpuntjes in deze letterlijk donkere tijden, waarmee we je eventuele boosheid over het falende milieubeleid van de conservatieve Australische regering snel weer omzetten in een herstel van je vertrouwen in de mensheid.

Ken jij een mooi initiatief dat niet in deze lijst mag ontbreken? Stuur ons dan een mailtje

DEZE MOSLIM GROEP DIE GRATIS ETEN UITDEELT AAN BRANDWEERLIEDEN

Op 3 januari reisde een groep moslims uit Newport, een binnenwijk van Melbourne, Victoria, bijna 4 uur oostwaarts, richting het bushfire-front in de buurt van Johnsonville, met 5 vrachtwagens met voorraden zoals voedsel en water om de lokale brandweer en gemeenschap te helpen vechten tegen de bosbranden.

DEZE GLOBAL KNITTING FRENZY DIE WERELDWIJD WOEDT

Breinaalden klikken driftig over de hele wereld om honderden buidels en dekens te maken voor inheemse dieren die dakloos zijn geworden door Australische bosbranden. Het Animal Rescue Craft Guild zei maandag dat ze worden overspoeld met aanbiedingen van hulp na het doen van een oproep aan vrijwilligers om dekens, buidels, opossum dozen, koala wanten en andere knusse behuizingen voor buideldieren te maken. Breicreaties aan de door vrijwilligers geleide groep zijn binnengekomen vanuit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Hong Kong, Frankrijk en Duitsland.

Ben jij een beetje goed met breinaalden en heb je wat tijd over? Meld je dan aan op hun Facebookgroep

DEZE FOTO AAN EEN DEUR IN EEN BUITENWIJK VAN SYDNEY

Gewoon omdat het zo mooi is.

Steun The Happy Activist een jaartje en maak iedereen blij. > Klik hier

DIT INSTAGRAM ACCOUNT DAT LOKALE BEDRIJVEN HELPT

@spendwiththem is een nieuw Instagram-account gelanceerd door Turia Pitt en Grace McBride dat bedrijven in de door brand getroffen gebieden bij elkaar brengt en mensen oproept om ze te helpen door bij hen spulletjes te kopen, zodat ze langzaam weer op hun pootjes terecht komen

DEZE COMEDIENNE DIE IN EEN WEEK 28 MILJOEN DOLLAR OPHAALDE

De Australische comedienne Celeste Barber heeft in minder dan een week meer dan $28 miljoen opgehaald om de dodelijke bosbranden te bestrijden. Meer dan 946.000 mensen hebben gedoneerd aan haar Facebook-fondsenwerving voor de New South Wales Rural Fire Service & Brigades, die slechts zeven dagen geleden is gestart.

Doneer ook wat op haar Facebook Fundraiser

DEZE MASSALE WORKSHOP VOOR HET BOUWEN VAN OPOSSUM-KASTJES

Een grote groep vrijwilligers in Sydney komt zaterdag 11 januari bijeen voor de Fundraising Lunch for our Wildlife om samen opossum kastjes, wombat holes, voedingsbakken en andere hulpmiddelen voor dieren in het wild te maken en gedurende de dag fondsen te werven voor lokale hulporganisaties. De Aussies maken er een echt feestje van met een BBQ, lokale DJ’s en een community market.

DEZE SIKHS DIE GRATIS ETEN UITDELEN AAN SLACHTOFFERS

Leden van het in Melbourne gevestigde Sikh Volunteers Australia rijden van stad naar stad en serveren gratis voedsel aan bushfire-slachtoffers.

DEZE VOEDSELBANK DIE WORDT OVERSPOELD MET DONATIES

Steeds meer mensen komen langs bij de Foodbank Victoria om water en eten te doneren voor slachtoffers. Check dit filmpje van auto’s die in de rij staan ​om goederen af ​​te zetten bij het donatiepunt in Yarraville.

DEZE APOTHEKER DIE STUG BLIJFT HELPEN

Raj Gupta, een apotheker uit Malua Bay hield zijn apotheek open ondanks het feit dat het gebied geen stroom of mobiele telefoon heeft – en ondanks het feit dat zijn eigen huis deze week totaal afbrandde.

“Mijn patiënten zijn niet alleen hun huis en hun bezittingen, maar ook hun medicatie kwijtgeraakt.” Zonder stroom kan hij geen betalingen voor de medicijnen aannemen. “Ze mogen later terugkomen en betalen”, zegt hij. “Mensen zijn zeer eervol.”

DEZE HOND DIE KOALA’S REDT

Een obsessief-compulsieve hond die werd verlaten als puppy heeft een nieuwe missie: helpen bij het vinden en redden van koala’s die gewond zijn geraakt in de recente verwoestende bosbranden in Australië.

Bear, een kruising van verschillende veedrijvershonden, is getraind om zowel koala’s als quolls, een ander klein Australisch buideldier, in het wild te vinden. Hij heeft beschermende sokjes op zijn poten om veilig door de brand geschroeide gebieden te zoeken.

DEZE VROUW DIE EEN GRASS ROOTS PLATFORM VOOR SLAAPPLEKKEN BEGON

Journalist en schrijfster Erin Riley startte een database met vrijwilligers die slaapplekken overhebben voor slachtoffers van de bushfires en begon hen te matchen met mensen die hulp zochten. In vier dagen heeft de geïmproviseerde organisatie van Riley, FindABed, aanbiedingen ontvangen van meer dan 3.000 mensen, en heeft ze zo’n 50 mensen geholpen uit door brand getroffen gebieden – vele met huisdieren, die het anders moeilijk zouden vinden om accommodatie te vinden.

Je kan haar ervaringen volgen via haar Twitteraccount

DEZE AUSSIE SHOPS DIE HUN INKOMSTEN DONEREN

Steeds meer (online) retailers hebben toegezegd hun opbrengsten te zullen doneren aan hulpverlening. Terwijl velen hun opbrengst gedurende één of twee dagen van het weekend van 4 en 5 januari aanboden, gaan anderen de komde weken door met hun actie. De opbrengsten gaan naar het Australian Red Cross Disaster Relief and Recovery Fund.

Kop deze periode ook iets via deze online winkels en doneer zo mee. Bekijk hier de complete lijst van de deelnemende winkels

DEZE VROUW DIE EEN HALF MILJOEN DOLLAR OPHAALDE…MET HAAR NAAKTFOTO’S

Het Australische model Kaylen Ward heeft via social media op ludieke wijze een enorm bedrag opgehaald voor de bosbranden in Australië. Kaylen, op Twitter beter bekend als Naked Philantropist, postte op Instagram een opmerkelijk bericht. Mensen die bereid waren meer dan $10 te doneren aan de Australische brandweer, beloofde ze een naaktfoto van zichzelf op te sturen.

Doe jij graag zo’n donation with benefit? Check haar Twitter account

VUL DEZE LIJST AAN

We gaan deze lijst vanaf nu regelmatig aanvullen. Heb of weet jij nog een mooi initiatief? Stuur ons dan een mailtje

Deel deze pagina:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
X