DE LEUKSTE SLOW SHOP EVENTS TIJDENS BLACK FRIDAY

LEES EERST DIT ARTIKEL

Als je wil weten waarom Black Friday eigenlijk helemaal geen goeie deal is, lees dan het artikel Waarom altijd iemand de prijs betaalt voor Black Friday (en wij er niet aan mee hoeven te doen) van sustainable shopping sister Talita Kalloe op haar blog Soul Stores

Lees het hier

2 BOMEN VOOR DE PRIJS VAN 1

Bij de duurzame gezinswebshop De Kleine Lama planten ze gedurende Black Friday 2 bomen in plaats van 1 bij elke aankoop.

Lees er hier meer over

DUBBEL DONEREN BIJ WWEN

Bij sustainable boutique shop WWen in Den Haag kan je op Black Friday een ooit gekocht WWen kledingstuk doneren. Deze vintagestukken worden ter plekke weer te koop aangeboden voor liefhebbers. En WWen doneert de opbrengst van de hele dag aan een Unicef initiatief voor kinderarbeid in de kledingindustrie

Meer info

Steun The Happy Activist een jaartje en maak iedereen blij. > Klik hier

GIVE BACK FRIDAY

Sustainable fashion merk Rhumaa is tegen de consumptiemanie rond Black Friday. Ze willen graag iets teruggeven en daarom doneren ze 10% van elke aankoop aan ‘The Beach Co-op‘.

Meer info

50% KORTING OP ALLE DONATIES

Profiteer van de fantastische Black Friday Deal van Stichting ALS Nederland? Doneer en ontvang 50% korting! OP = OP

Meer info

GIVE BACK FRIDAY

Give Back Friday is een initiatief voor retailers, merken en andere bedrijven die zich ervan bewust zijn dat we een verantwoordelijkheid hebben voor het behoud van natuurlijke hulpbronnen en goede werkomstandigheden voor de mensen die onze producten maken. Doe mee, maak een campagne voor jouw merk en geef iets terug tijdens Black Friday. Alle initiatieven worden verzameld op het Instagram account Give.backfriday

Meer info

RECYCLE MET SINT

Waarom elk jaar alles nieuw kopen als je ook kunt ruilen? Recycle Sint wil zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven op speelgoedruilmarkten. Het is dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren.

Bekijk alle Recycle Sint speelgoedruilmarkten van Nederland of organiseer er zelf eentje met de handige toolkit

Meer info

LEER SLOW SHOPPEN MET DE FAIR WEAR FOUNDATION

Onder het motto ‘Trek het je aan. Koop bewuster. Wear Fair’ opent de Fair Wear Foundation de People Friendly Fashion Pop-up op 28 en 29 november a.s. in het hart van Den Haag. Een tijdelijke locatie waar je alles te weten komt over fair fashion.

Leer hoe je zelf kunt bijdragen aan een eerlijke wereld voor de mensen die onze kleding maken. Schrijf jouw for #peoplefriendlyfashion belofte op de ramen van de pop-up, neem zelf plaats achter de naaimachine en ontdek Fair Wear merken zoals Katharine Hamnett, Kings of Indigo en Claudia Sträter.

Meer info

PLANT EEN BOS MET DILLE&KAMILLE

Voor het 2de jaar doet Dille & Kamille op Black Friday niet met kortingen mee, maar willen we juist goed doen tijdens deze dag. Wij sponsoren in totaal 2500m2 nieuw bos in Nederland, België & Costa Rica, via Trees for All Nederland & BOS+ België. Op deze manier geven we het voorbeeld aan de wereld om ons heen, iets moois te doen voor de natuur

Via Trees for All en hun 1-2 tree programma sponsoren wij 1000m2 nieuw bos in Nederland & Costa Rica. Voor elke boom die in Nederland geplant wordt, wordt ook een boom aan een van de buitenlandse bosprojecten gedoneerd. Dit is een bewuste keuze voor projecten in ontwikkelingslanden om de bestaande tropische bossen te beschermen, nieuw bos aan te planten en de levensomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren. Daarbij komt dat bomen in de tropen sneller groeien en dus meer CO2 opslaan.

Meer info

LEER SLOW SHOPPEN MET HET AWEARNESS KOLLEKTIV

We want to celebrate this day of the year different. Thats why we gather with dj’s artists, speakers, listeners and models, to show that there is an alternative to consuming (fast)fashion. We entertain, without spending, without buying and we invite you to join our group.
LISTEN to local spoken word artists. SEE the latest fashion in a sustainable way. FEEL the joy of non-buying. TELL your own doubts, ideas and advices. Together we can join forces and gain attention for the darkness of this consumers paradise day: Black Friday.

Meer info

GA WINTERWINKELEN IN UTRECHT

Op zondag 24 november openen de creatieve broedplaatsen in de wijk Merwede hun deuren. Shop dit jaar je cadeau’s voor de feestdagen bij Utrechtse makers in plaats van de grote ketens in de stad. Tijdens Winterwinkelen vind je lokaal gemaakt porselein, sieraden, houtwerk, 3D prints, illustraties, meubels en meer. Volg creatieve workshops, speel interactieve games, kijk films in de kerstbios en luister naar live muziek onder het genot van een lokaal hapje & drankje bij het kampvuur.

Meer info

GA SUPERSWAPPEN MET CHANGEZ XL

Op 29 november organiseert circulaire voorbeeldstad BlueCity de duurzame tegenhanger van Black Friday in het voormalige golfslagbad van Tropicana. In het zwembad verrijst een markt met het thema SWAP & REUSE. Een kledingruil, speelgoed- en spullenruil en toffe circulaire ondernemers, allemaal in vrijdagmiddagborrelsfeer met een DJ, een hapje en een circulair gebrouwen biertje. Iedereen is welkom, de toegang is gratis

Meer info en aanmelden

GA CO2 SPAREN MET HET GOED

Bij alle vestigingen van Het Goed kan je gedurende Black Friday weer CO2 besparen. Je mandje met tweedehands spullen wordt gewogen en je CO2 besparing direct getoond. Op Green Friday vinden er nog veel meer leuke activiteiten plaats in de winkels. Kom langs en laat je verrassen!

Meer info

GA GOEDKOOP GROEN MET THE DRIFTWOOD TALES

The Driftwood Tales organiseert ook dit jaar weer GREEN FRIDAY. En verkopen dan hun coole kwalitatieve biologische eerlijke en gerecyclede stoffen dames- en herenkleding voor dezelfde prijzen als de veel te goedkope kleding waar heel veel ellende achter zit… (en toevallig ook onze VeganBurger shirts waarvan de opbrengst naar het Koeienrusthuis gaat)

Meer info

DE DUURZAME KLEDINGKAST

Marije Douma van RecycleKid organiseert vanaf 29 november de cursus De Duurzame Kledingkast. In twee weken tijd krijg je via een mail met tekst en video tips, tricks en inspiratie waarmee je meer uit je huidige garderobe haalt en je echt duurzame keuzes kunt  maken bij nieuwe aanwinsten.

Meer info

VUL DEZE LIJST AAN

We gaan deze lijst vanaf nu regelmatig aanvullen. Heb of weet jij nog een mooi slow shop event? Stuur ons dan een mailtje

Deel deze pagina:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
X